Blog

20/01/2021

ANNE ARŞETİPİ ÜZERİNDEN AYA DERİN BAKIŞ

Carl Gustav Jung, yaptığı araştırmalarda özellikle rüya analizlerinde, bazı sembollerin kültür ve toplumdan bağımsız olarak evrensel olduğunu görmüş ve bunları insanlığın ortak mirası olarak kabul etmiştir. Arşetipler belirli bir şekli olmayan ama aynı anlamı içeren simgeler olarak karşımıza çıkar. 

Devamını Oku

17/01/2021

AY GEZEGENİ VE ANNE ARŞETİPİ

Edebiyatta, müzikte, resimde derin ve karmaşık hisleri yansıtmış Ay, eski dönemde sanat olarak anılan, yıldız ve gök olaylarının insanlar üzerindeki etkisini inceleyen astrolojide de benzer şekilde karşılık bulmuştur.

Devamını Oku

22/04/2020

CUMARTESİ YASAĞI

Bir süredir kafama takılan ve âyetlerde de yer alan “Cumartesi Yasağı”nı bu kez sizlerle paylaşmak istedim. Dolayısıyla DÖNEM SONU NELER OLACAK? sohbetimizin önüne geçti.

Devamını Oku

09/04/2020

YÜCELİĞİN VAADİ NEYDİ?

Bir süredir “Âdem” anlamına gelen “adam olmak” kelimesi yerine “insan” kullanılmaya başlandı. Oysa “adam olmak”, olgun ve ilk saf modele uygun bir kişiliğe bürünmek anlamını taşımaktadır. Rol-model niteliklerine bürünememiş kişi için “adam olamamış” “kalıbının adamı değil” derken, “sen de adam mısın?” dendiğinde ise bir tür kınamaya girerdi. “Bilim adamı” denirken de hangi dalda olursa olsun, ustalaşmış, maharet sahibi, bilge kişi kastedilirdi. Her şeyde olduğu gibi sonunda Âdem’i eril kabul edip, “Neden bilim kadını yok?” tartışmasını açtılar.

Devamını Oku